گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1403/01/06 - 11:07
كد :10208

مزایا استفاده از برج نوری چیست؟

برج نوری سازه فلزی مرتفع است که در جهت روشنایی محوطه های وسیع همچون بزرگراه ها، اتوبان ها، کارخانجات، بیمارستان ها، بنادر، پالایشگاه ها و... مورد استفاده قرار می گیرد.

برج نوری با نام هایی همچون برج روشنایی یا دکل نوری در بازار شناخته می شود. برج نوری سازه فلزی مرتفع است که در جهت روشنایی محوطه های وسیع همچون بزرگراه ها، اتوبان ها، کارخانجات، بیمارستان ها، بنادر، پالایشگاه ها و... مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول علاوه بر روشنایی نقش مهمی در تامین امنیت فضای شهری دارد و از فعالیت های جنایی و غیر قانونی در شب می کاهد. برج نوری سهم بسزایی در زیباسازی منظر شهری دارد. این محصول در ارتفاعات مختلفی تولید می شود اما معمولا ارتفاع بین 6 الی 70 متر را برای آن در نظر می گیرند. برج نوری مجهز به پروژکتورهایی با توان نوری بالاست که نور را بدون ایجاد سایه و خیرگی به محیط اطراف منتشر می کند. برج نوری از مزایای بسیاری برخوردار است که از جمله مهم ترین آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نور را بدون ایجاد سایه و خیرگی به محیط اطراف منتشر می کند.
  • امنیت محیط های شهری را در هنگام تاریکی فراهم می سازد.
  • قابل استفاده در مراکزی است که به صورت شبانه روزی کار می کنند.
  • انعطاف پذیری بالایی دارد و بسیار کاربردی می باشد.

مزایا استفاده از برج نوری چیست؟

انواع برج نوری

برج نوری استادیومی

برج نوری استادیومی یا برج نوری یک طرفه دارای پروژکتورهای پرقدرت است که قادر به روشن کردن فضای مشخصی می باشد. کاربرد برج نوری استادیومی تنها به استادیوم ها محدود نمی شود بلکه از این محصول می توان در بسیاری از مکان ها از قبیل کارخانجات، بنادر، پارک ها و... استفاده کرد. 

برج نوری تلسکوپی

برج نوری تلسکوپی به آن دسته از برج های روشنایی شهری گفته می شود که دارای هد به صورت دایره ای شکل می باشد. محل استقرار پروژکتورها بر روی برج نوری تلسکوپی به صورت 360 درجه می باشد. این محصول اغلب در مکان هایی استفاده می شود که هدف نورافشانی به صورت کلی و محیطی است.

برج نوری سیار

برج نوری سیار یا برج نوری پرتابل منبع نوری قابل حمل است که قابلیت حرکت و جا به جایی دارد. این محصول اغلب در مکان هایی که امکان برق رسانی و شرایط روشنایی فوری را ندارند استفاده می شود. برج نوری سیار در پروژه های راهسازی، امداد رسانی، معادن، گروه های فیلمبرداری و... کاربرد دارد.

نصب برج نوری

برج نوری نیز همانند سایر سیستم های روشنایی شهری برای نصب نیاز به فونداسیون دارد. ابعاد و اندازه فونداسیون برج نوری با توجه به ارتفاع، وزن سازه، محل نصب، میزان بادخیز بودن منطقه و... تعیین می شود. فونداسیون برج نوری به دو روش آماده و یا ریختگی اجرا می شود. بعد از بتن ریزی قطعات سازنده برج نوری در هم تیفور می شوند. به پرس کردن و درهم کردن قطعات در یکدیگر تیفور کردن می گویند. در مرحله بعد سیستم محرکه بالابر هد برج نوری بر روی آن نصب می شود. برج نوری از لحاظ سیستم محرکه به دو دسته دستی و برقی تقسیم می شود. بعد از اتمام مراحل ذکر شده برج نوری به کمک جرثقیل بر پا شده و بر روی بولت ها قرار می گیرد و بولت ها به بیس پلیت مهره می شوند.